Leluveneet vedessä

#Olentukena – Voisitko sinäkin olla?

🤝 Tällä viikolla vietetään #olentukena-kampanjaa, joka tekee näkyväksi vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa. Tarkoituksena on kertoa, miten on toiminnassa mukana ja kannustaa uusia perheitä lähtemään mukaan. Perhe tässä tapauksessa tarkoittaa niin yksin asuvaa, pariskuntaa kuin lapsiperhettäkin.

👭🧍‍♂️Olemme mieheni kanssa toimineet viisi vuotta tukiperheenä kolmelle sisarukselle. Olemme olleet mukana kuvioissa yli puolet heidän elämästään. Halusimme tehdä jotain merkityksellistä ja olemme todella saaneet, mitä tilasimme. Tässä työssä ei tarvitse ikinä miettiä, miksi tätä teen.

✨ Ilo tukiviikonlopuista kulkee molempiin suuntiin. Se voi muuttaa lapsen elämän ja olla ratkaiseva arjen apu tukilasten vanhemmille, mutta se on valtava ilo myös tukiperhevanhemmille. Tukiviikonloput ovat niitä hetkiä, jolloin omat murheet jäävät hetkeksi taka-alalle ja keskitytään vain pihamaan etanaan, rannalle ajelehtineeseen linnun sulkaan tai sellaisen kahvilan etsimiseen, josta saa vaahtokarkkikaakaota.

🏖 Tukiviikonloppuina olemme 100 % läsnä lapsille. On samantekevää, mitä yhdessä tehdään, kunhan lapset saavat aikaa, huomiota ja aitoa läsnäoloa. Meidän tukiviikonloppuihin kuuluu paljon ulkoilua. Vietämme aikaa rannoilla vuoden ympäri, geokätköilemme, käymme leikkipuistoissa, retkeilemme ja joskus teemme pidempiäkin reissuja kotimaassa. Tai sitten pelaamme lautapelejä/pleikkaa tai olemme vain. Iltaohjelmaan kuuluu usein lasten esittämää tanssia ja laulua esimerkiksi Masked Singerin tai Voice of Finlandin säestämänä, Me aikuiset osallistumme kannustavin bravo-huudoin.

🥯 Tukiviikonloppuina aamupalallakin on jälkiruoka: pakkaus macaron-pikkuleivoksia. Pakkauksesta riittää jokaiselle kaksi erimakuista leivosta. On oma ohjelmanumeronsa kertoa, mitkä maut aikoo tänään valita ja miksi.

Macaron-leivokset

🔗 Hienointa tukiperhevanhempana on ollut kokea lasten luottamuksen kehittyminen. Sen rakentaminen ei ollut ihan helppoa, mutta sitäkin hienommalta tuntui, kun vuosien rakennustyö saatiin valmiiksi. Ensin syli ei kelvannut ja nyt siitä ei haluta lähteä pois ollenkaan.

🙏 Näiden tukiperhevuosien aikana olemme saaneet kuulla, että lapset ovat pakanneet pikkureppunsa kotonaan jo viikkoa ennen, kun tulevat viettämään tukiviikonloppua. Ja että he ovat laskeneet ensin päiviä, sitten tunteja, yhteisen viikonloppumme alkamiseen. Meidän pieni panostuksemme, yksi viikonloppu, on lapsen elämässä näin tärkeä asia.

Lue lisää tukiperheeksi ryhtymisestä

Vastaa