Häyrilän maatilamajoitus, aitat

Kesäinen roadtrip-synttäriyllätys, osa 2: maatilamajoitus

Ajoimme Viitostietä kohti Juvaa ja Häyrilän maatilamajoitusta. Roadtripin ensimmäisessä osassa kerroin, miksi lähdimme tälle reissulle. Tarkoituksena oli siis juhlistaa mieheni tasavuosia yllätysmatkalla, joka näin korona-aikana tapahtui Suomen rajojen sisäpuolella.

Olimme autossa kahdestaan ja vain toinen meistä tiesi, minne olimme matkalla. Toisella ei ollut määränpäästä mitään hajua.

Mitä syvemmälle maaseudulle ajoimme, sitä enemmän pulssi tasaantui. Lähestyessämme maatilaa, oli pakko pariin otteeseen nousta autosta kuvaamaan kullankeltaisia ja vihreitä peltoja. Vasta, kun ohitimme viimeisessä kaarteessa kyltin “Häyrilä – Bed & Breakfast”, tiesimme molemmat, minne olemme menossa.

Sielunmaisemaa

Luksustuote nimeltä hiljaisuus

Saavuttuamme tilalle, emäntä piti meille lyhyen esittelykierroksen siitä, mistä mitäkin löytyy. “Tässä on teidän majapaikkanne, tuolta löytyy puucee jos talon vessassa on ruuhkaa. Mansikkamaalta saa vapaasti syödä mansikoita. Tuolla on meidän kanat ja Inkeri-kissaakin saattaa nähdä pihapiirissä, jos se jaksaa tulla varjopaikastaan esiin. Moneltako sopisi tulla aamupalalle?”

Illalla istuimme pihakeinussa keskellä täydellistä maalaisidylliä. Olo oli kaupunkilaisille epätodellinen: vaikka yritimme kuunnella, ei kuulunut mitään. Kaupungissa aina jokin humisee, kumisee, ulisee tai piipittää. Täysi hiljaisuus on luksustuote, joka ei ole nykyään kovinkaan helposti saatavilla. Onneksemme olimme löytäneet paikan, josta sitä vielä sai.

Tässä kelpasi istuskella ja kuunnella hiljaisuutta

Yö aittamajoituksessa

Kävimme ottamassa muutaman valokuvan ja siirryimme sen jälkeen fiilistelemään ihanan hirsiaittamme viipyilevää tunnelmaa. Lempeä kesätuuli heilutteli ikkunassa olevia kukkaverhoja. Täällä on helppo hengittää.

Kuten arvata saattaa, uni hirsiaitassa maistui hyvin ja unta mittaava sykemittari näytti sekin positiivisen vihreää unikäyrää.

Yövyimme viimeisessä aitassa
Aitan kesätunnelmaa

Aamupuuro luomumansikoilla ja matkaan

Aamupala tarjoiltiin tuvassa. Tapanani on aamupalalla(kin) tuijottaa kännykän ruutua. Nyt en missään nimessä halunnut tuhlata minuuttiakaan aamupalasta somen selaamiseen, joten jätin kännykän aittaan.

Mieheni kännykällä 😉 otettu aamupuurokuva

Aamupalalla oli tarjolla luomupuuroa luomumansikoilla. Sen jälkeen oli aikaa laittaa kamat kasaan ja suunnata tien päälle kohti seuraavaa etappia eli Kolin kansallispuistoa.

👉 Kesäinen roadtrip-synttäriyllätys, osa 1
👉 Kesäinen roadtrip-synttäriyllätys, osa 3

Kaikki kuvat omasta kotialbumista.

Vastaa