Vintageauto ja ilmapallot

Kesäinen roadtrip-synttäriyllätys, osa 1

Kun mieheni täytti tasavuosia heinäkuussa 2021, päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kaappiin pölyttymään jäävän krääsän sijaan halusin antaa lahjaksi elämyksen. Samalla saisin toteutettua meille kivan kesälomareissun. Koronan takia ulkomaanmatkat olivat pois laskuista, joten tämä yllätys pitäisi toteuttaa Suomen rajojen sisäpuolella.

Aloin suunnittelemaan ja varailemaan reissua kevättalvella.

Matkakohteeksi Kolin kansallispuisto

Olimme jo vuosien ajan haaveilleet matkasta Kolin kansallispuistoon ja kansallismaisemiin, joten se oli matkasuunnitelmani itsestäänselvä pääkohde. Otinkin Kolilla sijaitsevaan Break Sokos Hotel Koliin yhteyttä varatakseni parhaan huoneen parhailla näköaloilla ja sen onneksi sainkin. Varasin myös saapumispäiväksemme huoneeseen odottamaan skumppapullon ja herkkulautasen.

Yksi synttäriyllätyksistäni oli piknik Kolilla.

Yksi synttäriyllätyksistäni tulisi olemaan piknik Kolilla, joten tiedustelin hotellista mahdollisuutta ostaa piknik-kori sisältöineen heiltä. Tämäkin onnistui. Vinkkinä Kolille matkaaville, että piknik-korista tuli myyntituote eli sen voivat nyt varata muutkin. Kori sisältöineen toimii hyvänä motivaattorina Kolille kiipeämiselle, koska vasta Kolin huipulta löytyy hyviä piknik-paikkoja.

Ensimmäiseksi etapiksi maatilamajoitus

Kolille olisi meiltä kuuden tunnin matka, eikä usean tunnin istuminen autossa kesäpäivänä houkutellut. Päätin varata välietappimajoituksen lähtöpaikkamme eli läntisen Uudenmaan ja Kolin välisen matkan puolivälistä.

Suomalainen maaseutu kesällä on parasta mitä voi olla, joten hieman tutkimustyötä tehtyäni otin yhteyttä Juvalla sijaitsevan Häyrilän maatilan emäntään ja varasin meille yhden yön maatilamajoituksen.

Aittamajoitus auringonnousulla vai kirsikkapuun varjolla?

Jotta sain mukaan jotain spesiaalia, valitsin aittamajoituksen aamupuurolla. Maatilan emäntä kysyi, haluanko majoituksen aitan siitä päädystä, jonne näkyy auringonnousu vaiko toisesta päädystä, jonka ikkunaa varjostaa kirsikkapuu. Valitsin kirsikkapuulla varustetun päädyn, koska emme ole aamuihmisiä.

Synttärikoristeet

Matkasuunnitelmia ja rekvisiittaa

Koko synttärien suunnittelun aikana miehelläni ei ollut aavistustakaan siitä, mitä tuleman piti. Korkeintaan hän saattoi aavistaa, että tulen ylläpitämään mainettani kaikkien asioiden suunnittelijana ja järjestelijänä, enkä siten jätä hänen syntymäpäiväänsäkään huomiotta. Välillä heittelin hänelle täkynä “Oon tässä katellut Tallinnan risteilyjä”, jotta hänen huomionsa ja mahdolliset epäilyksensä kohdistuisivat väärään paikkaan.

Otin yhteyttä mieheni Pohjanmaalla asuvaan siskoon ja useamman illan mesettelimme suunnitellen tilannetta, jossa sisko miehensä, viiden lapsensa ja koiransa kanssa ilmestyisi täytenä yllätyksenä eteemme Kolilla.

Lähtihän se yksityiskohtien viilailu hieman käsistä tälläkin kertaa

En mene koskaan siitä, mistä aita on matalin – ja täytyy myöntää, että lähtihän se yksityiskohtien täydellisyyteen pyrkivä viilailu hieman käsistä tälläkin kertaa. Lopulta minulla oli eri reissupäiville ja niiden sisältämille eri tapahtumille omat kassit, jotka sisälsivät erinäistä syntymäpäivään liittyvää rekvisiittaa: samppanjaa, suklaata, piknik-tarvikkeita, painatuksin varustetut lautaset, kupit, skumppalasit, servetit, tarjottimen, uusilla ikävuosilla varustetun olkanauhan ja synttärihatut. Lisäksi olin kaiverruttanut miehelleni lasituopin muistoksi.

Ostoskassit autossa

Matka alkaa

Kahta päivää ennen lomalle lähtöä sanoin miehelleni, että hänen tulisi pakata laukkuun rentoja vaatteita ja lenkkarit. Se oli ainoa vinkki, jonka hän sai. Hänellä ei siis ollut tietoa, olemmeko menossa reippailemaan lenkkipolulle vai tallaamaan Tallinnan mukulakivikatuja. Vai jotain ihan muuta?

Laitoin salaisen osoitteen kännykkäni karttasovellukseen ja lähdimme matkaan.

👉 Kesäinen roadtrip-synttäriyllätys, osa 2: maatilamajoitus
👉 Kesäinen roadtrip-synttäriyllätys, osa 3: Koli

Kuvat: Shutterstock

Vastaa