Perast, Montenegro

Pittoreski Perast

Montenegron Kotorinlahdella poiketessaan kannattaa ehdottomasti käydä myös idyllisessä Perastin vanhassakaupungissa.

Venematkalla Perastiin ja itse Perastin kaupungissa on postikorttimaisemia tarjolla koko ajan ja joka puolella, joten Instagram-kelpoisimmat Montenegron lomakuvat saa varmasti täältä.

Kotorinlahdella on vilkas veneliikenne.

idyllinen pikkukaupunki rauhalliseen fiilistelyyn

Perastissa asuu muutama sata asukasta eli isosta paikasta ei ole kyse – ja se siinä onkin parasta. Perastissa on rauhallinen tunnelma verrattuna Montenegron muihin turistikohteisiin.

Perastin rantakatu on nopeasti kävelty, koska se on vain noin kilometrin mittainen. Jos haluaa hyvän tekosyyn ihailla maisemia vielä pidempään, kannattaa vaikka lounastaa rantakadun varrella olevissa ravintoloissa.

Perast on mielestäni nimenomaan fiilistelypaikka, jossa voi vain nautiskella kuvankauniista maisemista useammankin tunnin ajan, ilman hälyä, ruuhkia tai painetta ehtiä kiertämään kaikki nähtävyydet (koska niitä ei juurikaan ole).

Perastin rantakatu
Näkymä Perastin rantakadulta Kotorinlahdelle.

Katsele kellotornista Kotorinlahdelle

Perastin kaupungista löytyy 16 kirkkoa ja 19 palatsia, mutta emme käyneet yhdessäkään. Osa palatseista toimii ilmeisesti nykyään hotelleina ja yksityiskohteina.

Jos kiipeää rantakadulla sijaitsevan Pyhän Nikolauksen kirkon 55 metriä korkeaan kellotorniin, saa vielä pikkubonuksen ja pääsee nautiskelemaan hieman korkeammalta hienoista maisemista yli Kotorinlahden. Katso Pyhän Nikolauksen kirkon kellotornista avautuva näkymä.

Kellotornista voi nähdä myös Perastin edustalla kohoavat kaksi saarta, St. George (Sveti Djordje) ja Our Lady of the Rocks, josta kerroin aiemmassa postauksessani.

Perastin rantakadulta löytyy edullisen venekyydin tarjoajia, joiden matkassa pääsee viiden euron hintaan Our Lady of the Rocks -saarelle. St. George -saarelle turisteilla ei ole pääsyä.

Lounaspaikkamme Perastissa. Taustalla näkyy Pyhän Nikolauksen kirkon kellotorni.
Perastia kutsutaan Montenegron Venetsiaksi ja tästäkin kuvasta tulee hieman Venetsia-fiilis.

Tämä oli kolmas ja tällä erää viimeinen bloggaukseni matkasta Montenegroon. Toivottavasti kuitenkin näemme vielä.

Doviđenja, Montenegro!

Kaikki kuvat omasta kotialbumista.

Vastaa