Sisällöntuotanto - uudelleen käyttäminen

Unohda kertakäyttöviestintä – kierrätä sisältösi

Työskenteletkö sisällöntuotannon parissa? Sitten tiedät, että uuden sisällön tuottaminen ei ole helppoa eikä halpaa. Se vie aikaa keskimäärin 1-6 tuntia. Silti sisältöä pitäisi tuottaa päivittäin pysyäkseen asiakkaan top-of-mindissä. Ja nimenomaan sisältöä, joka kiinnostaa, auttaa ja hyödyttää asiakasta – ja samalla ohjaa häntä yrityksen kanaviin, lukemaan lisää ja ostamaan.

Miksi et siis ottaisi kaikkea hyötyä irti jo olemassa olevasta sisällöstä sen sijaan, että tuotat aina uutta?

Mitä eri sisältöformaatteja voisit tehdä blogikirjoituksestasi?

Tuoreuta tarvittaessa, Palastele ja paketoi uudelleen

Ei kannata välttämättä jakaa olemassa olevaa sisältöä uudelleen sellaisenaan ja samoilla sanoilla, vaan tuoreuta se tarvittaessa, palastele ja paketoi uudelleen.

Tässä muutama esimerkki sisällöstä, jota voisi hyödyntää uudelleen monellakin tavalla:

📃 Yrityksen uudesta tuotteestaan julkaisema mediatiedote.
🖍 Blogipostaus, joka keräsi paljon kävijöitä.
❓ Yrityksen asiakaspalveluun tulleet kysymykset ja niiden vastaukset.

Voit hyödyntää nämä sisällöt uudelleen esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  1. Bloggaa
    Tuoreuta kävijöitä kerännyt aiempi bloggaus ja jaa se uudelleen. Tai kirjoita samasta aiheesta uusi bloggaus, hieman eri näkökulmasta. Tee sivuiltasi löytyvästä tuotetekstistä bloggaus höystettynä asiakaskommenteilla. Tai vertaile blogissasi eri tuotteita. Jos analytiikka näyttää blogissasi olevan useitakin suosittuja postauksia, tee niistä yhteenvetoja tai top-listoja ja jaa ne someen tai vaikka uutiskirjeenä.
  2. Someta
    Yritysten blogipostauksissa tai lehdistötiedotteissa on usein avainhenkilöiden tai esimerkiksi tyytyväisen asiakkaan kommentti. Hyödynnä sitä! Katso kuvaesimerkki tämän listauksen lopusta.

    Valitse viestillesi soveltuvimmat somekanavat. Muokkaa sisältö somekanavan mukaiseksi – älä jaa esimerkiksi lehdistötiedotetta sellaisenaan Facebookiin, vaan tiivistä tärkein. Tee visuaalisia postauksia ja käytä yrityksen avainhenkilöiden ja/tai asiakkaiden sitaatteja.
  3. Lähetä uutiskirje
    Saitko hyvää palautetta (uudesta) tuotteesta tai palvelusta? Lähetä sähköinen uutiskirje asiakkaillesi, kärkenä saamanne palaute tai asiakaskommentti. Tai nappaa kirjoittamastasi bloggauksesta houkutteleva pätkä tekstiä uutiskirjeeseen ja ohjaa uutiskirjeestä sivuillenne lukemaan koko blogi.
  4. Opasta oppaalla
    Tee tuotteesta tai palvelusta ladattava opas verkkosivuillenne – tai miksei myös opasvideo tai infograafi. Voisiko myös asiakaspalveluunne tulleiden kysymysten pohjalta koostaa oppaan, videon tai Q&A-sivun?
  5. Puhuttele podcastilla
    Mitkä ovat tuotteenne tai palvelunne asiakasta auttavat ominaisuudet, joita olisi syytä avata sanallisesti? Vaikka listaus toivottavasti löytyy jo nettisivuiltanne, käykää tärkeimpiä hyötyjä läpi podcastissa yrityksen avainhenkilöiden tai asiakkaan kanssa. Sama formaatti sopii esimerkiksi asiakasreferenssiin.
  6. Kuulu Clubhousessa
    Perusta oma klubi Clubhouseen. Sponsoroi brändiinne sopivaa huonetta Clubhousessa. Tai tee tuotteestanne tai palvelustanne yhteistyökampanja Clubhouse-vaikuttajan kanssa. Clubhouseen(kaan) yritys ei kuitenkaan voi mennä yksisuuntaisesti tuuttaamaan kehuja tuotteestaan, vaan on kehitettävä innovatiivisempaa ja kiinnostavampaa sisältöä.
  7. Vakuuta videolla
    Kuvaa tavoitteistasi riippuen vaikuttava, vakuuttava ja viihdyttävä video ja jaa se esimerkiksi Youtubessa, Vimeossa, Facebookissa, Instagram Storyssa, IGTV:ssä, Reelseissä.
  8. Lähetä liveä
    Hybriditapahtumat ovat tätä päivää. Jos lanseeraat uuden tuotteesi tai palvelusi läsnätapahtumassa, järjestä rinnalle myös verkkotapahtuma. Riippuen tuotteesta ja kohderyhmästäsi, kutsu asiakkaat livewebinaariin tai Facebook/Instagram Liveen. Ota mukaan lähetykseen tuotteesi/palvelusi käyttäjiä ja/tai yrityksen avainhekilöitä, tarjoa osallistujille hyötyä ja konkretiaa. Osallista!

Jos tuotat sisältöä myynnin tueksi, on sanomattakin selvää, että kaikissä sisältöformaateissa on tavalla tai toisella ohjattava asiakasta kohti tavoitetta: yhteydenottopyyntöä, tuotetta verkkokaupassa, yrityksesi verkkosivua, uutiskirjetilaustai tai mitä ikinä.

Esimerkki tiedotteesta/referenssistä tehdystä somepostauksesta

Lehdistötiedotteesta tai asiakasreferenssistä voisi napata asiakaskommentin ja tehdä siitä somessa jaettavan brändiväreillä ja logolla varustetun kuvan. Muista linkittää postauksen leipätekstistä sivulle, josta kiinnostunut voi lukea lisää aiheesta ja jättää yhteydenottopyynnön.

Asiakasreferenssi, asiakkaan kommentti

Mitä hyötyä sisällön uudelleen käyttämisestä on?

👍 Kuten tämän bloggauksen alussa totesin, olemassa olevan sisällön kierrättämisellä säästät valtavasti aikaa – etenkin, jos suunnittelet jo etukäteen, mitä eri formaatteja voit sisällöstäsi tehdä.

👍 Luomalla eri sisältötyyppejä saman aihealueen ympärille – ja tietenkin käyttäen niiden yhteydessä oikeita avainsanoja – buustaat myös asiantuntijuuttasi ja sivustoasi hakukonetuloksissa.

👍 Toistamalla viestiäsi eri muodoissa ja eri sanoin, tavoitat sekä uusia asiakkaita, että ne vanhat asiakkaat, jotka eivät ole viestiisi törmänneet silloin, kun jaoit sen ensimmäisen tai toisen kerran. Nykypäivän tietotulva ja somealgoritmit pitävät huolta siitä, että yhdellä viestillä et milloinkaan tavoita kaikkia olemassa olevia tai potentiaalisia asiakkaitasi. Siksi toistojen voimaa ei kannata väheksyä.

👍 Harva asiakas vakuuttuu ja ostaa heti ensimmäisen viestisi kohdattuaan. Olet varmaan kuullut seitsemän kosketuksen säännöstä? Se tarkoittaa, että asiakkaan on kuultava viestisi seitsemän kertaa, ennen kuin hän on valmis ostamaan. Tähän myös remarketing on toimiva keino. Aika moni meistä on katsonut verkkokaupassa vaatetta tai kenkiä, joiden kuvat sitten seuraavat remarketingin vauhdittamina meitä, ostamaan houkutellen, sivustolta toiselle – niin kauan, että lopulta ajattelet: “Okei, mä ostan tuon”.

Miten tämän blogin sisällön voisi hyödyntää uudelleen?

Kaikki hahmottuu aina parhaiten esimerkin kautta, joten otetaan esimerkiksi tämä blogikirjoitus, jota parhaillaan luet. Miten voisin paketoida uudelleen sen, mitä olen tälle sivulle kirjoittanut? Voisin tehdä esimerkiksi..

💡 somepostauksen – katso esimerkki
💡 infograafin – katso alta tai lataa PDF
💡 oppaita eri muodoissa – PDF, video
💡 uutiskirjeen
💡 tuoreutetun blogin – ensi vuonna. Nykyään kaikki tieto muuttuu niin nopeasti, että jos haluaa saada kävijöitä verkkoon tuottamansa sisällön pariin, sen viimeisin päivitys olisi hyvä olla kuluvalta vuodelta. Muuten sisältö mielletään auttamatta vanhentuneeksi.

2 Comments

Vastaa