Lempikahvilat: Tuhannen tuskan kahvila, Loviisa

5 x lempikahvilani

Nyt, kun kahvilassa käymisestä voi vain haaveilla, tuli selailtua omia eKor. (ennen koronaa) otettuja kahvi- ja kahvilakuvia, joita keräilemällä toden totta pidän Suomea omalta osaltani kahvin kulutuksen kärkitilastossa.

Kahvilassa käynnistä tulee aina hyvä fiilis. Jos vain kevyesti ketuttaa, käynti kahvilassa riittää: istuskele hetki taidokkaasti tehdyn kahvin äärellä, terästä parilla syvähengityksellä – ja fiilis on sen jälkeen aivan erilainen.

Jos vain kevyesti ketuttaa, käynti kahvilassa riittää

Mikä sitten tekee kahvilasta hyvän ja sellaisen, että sinne haluaa mennä aina uudelleen? Itselleni kahvila on paljon muutakin kuin maistuva kahvi. Parhaan kahvilan tittelin ansaitsevat ne kahvilat, jotka tarjoavat hyvien makujen lisäksi iloa myös silmälle sekä tietysti hyvää palvelua. Kirsikkana kakun päällä ovat pienet, mielellään iloiset, yllätykset asiakkaalle.

Tuhannen tuskan kahvila

Kun näet tämän kyltin, olet perillä.
Tuhannen tuskan kahvila Liisantalossa, Loviisa
Unelmien kahvittelupaikka

Tuhannen tuskan kahvila. Siinäpä nimi, joka ei helposti unohdu. Tässä tapauksessa nimi ei kuitenkaan ole enne: kun kerran astut tähän Loviisassa sijaitsevaan kahvilaan – tai varsinkin sen puutarhaan – tuskat ovat kaukana ja toivot vain, että kahvikupillisesi kestäisi ikuisesti.

täällä tuskat ovat kaukana ja toivot vain, että kahvikupillisesi kestäisi ikuisesti.

Etenkin kauniina kesäpäivänä Tuhannen tuskan kahvilaa voi surutta kutsua paratiisiksi: ihanan puutalon sisäpihalla on viehättävä ja vehreä puutarhaidylli ja kesäkahvila, jossa riittää katseltavaa.

Tässä kahvilassa on kaikki kohdallaan: hyvää kahvia, silmäniloa, ystävällinen ja henkilökohtainen palvelu, pöytiintarjoilu (ei tule mieleen toista kahvilaa, jossa olisi edelleen pöytiintarjoilu) ja se kirsikka kakun päällä: kaikki tarjoillaan mummoloista tutusta astiastosta. Kokeile kahvin seuraksi taivaallista mustikkaruukkua!

Tuhannen tuskan kahvilan sisätilaa
Yksi kahvilan vakiovieraista

Cafe Rantakivi

Tätä hetkeä muistellaan kylminä talvi-iltoina.

Cafe Rantakivi Punkaharjulla on ihana! Jo kahvilaan tervetulleeksi toivottava sympaattinen runotaulu saa hyvälle mielelle. Keskity, laita kännykkä piiloon, nauti hetkestä ja kahvista terassilla ikkunapöydässä kaunista Puruvettä katsellen.

Kahvila tarjoaa myös juuri sellaisen iloisen yllätyksen, jonka aiemmin mainitsin yhtenä itselleni mieluisan kahvilan tunnusmerkkinä: hyllyssä rivillä on sieviä erilaisia ja erikokoisia posliinikuppeja, joista asiakas saa itse valita mieleisensä.

Suomalainen unelma runon muodossa
Cafe Rantakivessä voit valita kahvikuppisi itse
Cafe Rantakiven vieressä oleva laituri – ja mikä maisema!

Lauttasaaren Paviljonki (kahvila kasinonranTa)

Kuten näissä tuoleissakin lukee: “Chill Out”

Käytyäni ensimmäistä kertaa Helsingissä Lauttasaaren Paviljongissa, oli vähän sellainen olo, kuin olisi käynyt ulkomailla. Terassi on rantabulevardin varrella, jossa voi istuskella cappuccinon äärellä rantaelämää katsellen. Veden rajaa myötäilee rantatuolien rivistö ja ne ovat kesäisin kovassa käytössä.

Rannalla on myös suuri merirosvolaiva, kiipeilytelineitä ja keinuja lapsille, eli paikka sopii hyvin myös lapsiperheille. Paviljonki rantoineen on kesäisin meidän ja tukilastemme suosikkipaikka.

Kahvilassa on monipuolinen valikoima niin juomissa kuin muissakin tarjottavissa. Kahvila on auki myöhään syksyyn ja silloin siellä voi käydä vaikkapa juomassa vaahtokarkkikaakaot takkatulen lämmössä.

Näiden herkkujen takaa kelpaa tiirailla ohikulkijoita.

Cafe Merenneito

Cafe Merenneidon laituriterassi on täydellinen kahvittelupaikka lämpimänä päivänä.

Cafe Merenneito Espoossa on kesäisin toinen olohuoneemme. Niin myös monen muun: terassi on usein täynnä ja kauniina päivänä parhaista pöydistä kilpaillaan.

Kahvilan vieressä on uimaranta ja ihana merinäkymä, jonka äärellä tulee rauhoituttua ympäri vuoden. Terassin liepeiltä bongaa usein joutsenia.

Merenneito on talviunilla joulukuun ajan, mutta aukeaa jo tammikuun alussa. Vuosi sitten, lumettomana talvena, juhlimme uuden vuoden alkua Merenneidon terassilla.

Kahvilan ulkoterassilla laskiaispulla-aikaan
Tyttö ja linnut Matinkylän rannalla
Pullat terassilla ja kevään ensi säteet

La Torrefazione

Espoossa vai New Yorkissa?

Suomen säät eivät aina suosi rantakahviloissa istuskelua. Ellei halua ryystää kahviaan räntäsateessa värjötellen, suosittelen siirtymään sisätiloihin Espoossa sijaitsevan Ison Omenan La Torrefazione -kahvilaan.

La Torrefazionessa on aina hyvä tunnelma, palvelu – ja erityisen maistuva tuplacappuccino. Jos The most passionate baristas in town -neonvalokyltin alla oleva pöytä on vapaana (se kyllä harvoin on), voit siinä istuskellessasi kuvitella olevasi jossain ihan muualla kuin espoolaisessa kauppakeskuksessa.

Testaa tuplacappuccino ja New York Cheesecake

Minne kannattaisi seuraavaksi suunnata kahville? Missä sijaitsee sun lempikahvila?

Kaikki kuvat omasta kotialbumista.

Lue myös

6 Comments

  1. Petri

    Kahvila Rosta Kirkkonummella ansaitsee maininnan mukavana kahvittelupaikkana. Ja onpa siellä tullut joskus hörpittyä pidempäänkin läppärin ääressä töitä tehden.

Vastaa