Rapion Mylly, Juva

Rapion Mylly – Hyvän mielen kesäkohde

Kaunis kesäpäivä, hyvä tunnelma, kahvila luonnonkauniilla paikalla ja Itä-Suomi – siinäpä ainakin meikäläiselle onnistuneen kesälomapäivän elementit.

Lähes kaikki nämä kriteerit täyttyivät vieraillessamme Juvalla Rapion Myllyn kahvilassa ja puodissa. Pääsimme kahvittelemaan kauniiseen luonnonläheiseen koskimiljööseen, mutta täydelliseen kokemukseen toi pienen särön heinäkuisen lauantain huono sää. Saimme vierailun aikana kiitettävän määrän vettä myös niskaamme. Tämän sivun kuvissakin voi huomata Rapiojoen pinnalla pomppivat sadepisarat.

Myllyn kuplassa

Kun suuntaa myllyn parkkipaikalta kohti itse rakennusta, astuu hyvällä tavalla ihan omanlaiseensa kuplaan. Taakse jää paha maailma ja ympärillä on vain ihana myllytunnelma: sadunomainen vehreä miljöö pirtinpöytineen ja räsymattoineen. Kaoottiseen maailmaan toi lohtua ja jatkuvuuden tunnetta ajatus siitä, että jossain tuossa seinän takana myllynkivet jauhavat edelleen, kuten ne ovat tehneet jo yli 200 vuotta.

Vaikka kesällä kahvit kuuluu aina nauttia ulkona, sade ajoi meidät kahvittelemaan sisätiloihin. Yhdistetyssä kahvilassa ja puodissa on tarjolla silmänruokaa, hyviä tuoksuja, maistuvia herkkuja sekä ystävällinen ja aito asiakaspalvelu.

Ovi Rapion Myllypuotiin ja kahvilaan.
Ovi myllykahvilaan ja -puotiin.
Rapion Myllyn kahvila, Juva
Myllyn kahvilassa on kodikas tunnelma.
Rapion Myllypuoti.
Myllypuodissa on tietenkin myynnissä omia tuotteita – etenkin jauhopeukaloiden aarreaitta.
Herkut Myllypuodin kahvilassa.
Vaikean herkkuvalinnan lopputulema.
Näkymä Rapiojoelle.
Sade ropisee Rapiojokeen.

Myllyn romanttista ja vehreää puutarhaa vartioi tyynin ilmein kuvassa oleva charmikkaasti sammaloitunut herrasmies. Kuka lienee? Kenties joku vanhan myllyn olemassaoloon merkittävästi vaikuttanut henkilö tai hyvä haltia.

Puutarhapatsas Rapion Myllyn puutarhassa
Täällä vartioin minä!
Rapion Myllyn ulkoterassi.
Kauniina kesäpäivänä näiden pöytien ääressä kelpaa istuskella.

Puutarhassa on pöytiä ja tuoleja, jotka kauniilla säällä tarjoavat vielä luonnonläheisemmän kahvilakokemuksen. Kosken yli kulkevalla sillalla on ruokapurkki, josta voi heitellä ruokaa luonnonkaloille.

Rapion Myllyn silta.
Tältä sillalta löydät kalanruokapurkin.
Rapion Myllyssä voi ruokkia luonnonkaloja.
Täällä fisutkin todennäköisesti elävät onnellisina.
Sijainti kartalla

Katso Rapion Myllyn sijainti kartalla.

Kaikki kuvat omasta kotialbumista.

Lue myös

Vastaa